Forexnews.bg
Дж. Даймън: Биткойнът е измама и няма да свърши добре ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 13 Септември 2017 13:23

432По време на конференцията Delivering Alpha, организирана от CNBC и Institutional Investor за седма поредна година в Ню Йорк, инвеститорите чуха нещо, което определено ще остане в главита им. И то не от кой и да е, а от ръководителя на JPMorgan Chase – Джйми Даймън.

На кратко – Даймън разкритикува остро биткойна, наричайки го „измама“.

Експертът, заяви, че е формиран балон при криптовалутата, който евентуално ще „се спука“, което ще предизвика след себе си истинска пазарна катастрофа.

Нещо повече, Даймън сравни лудостта покрай биткойна, с тази по манията на лалетата през 17-ти век, когато цените на луковиците достигнаха невероятно високи нива. Това бе и първия балон в историята. А неговото пукане, инициира сериозни икономически последствия.

„Това просто не е нещо реално и ще бъда затворено“, коментира Даймън, по отношение на криптовалутите.

„Не казвам да скъсявате биткойна и да продадете криптовалути на стойност 100 000 долара в очакване на спада“, коментира пред CNBC Даймън, като продължи. „Това е по-лошо от балона с лалетата. Няма да свърши добре. Някой ще бъде убит. Валутите имат лекална подкрепа. А това нещо ще избухне“, допълни още специалистът.

На въпроса, дали ръководената от него институция, ще влезе в търговията с криптовалути, Даймън заяви - „Ще уволня на секундата всеки трейдър, който търгува с биткойн. Това е против нашите правила и освен това криптовалутите са глупави“.

След негативните коментари на Даймън, биткойнът се понижи вчера до нива от около 4 100 долара. Рано тази сутрин, той се търгува вече под 4 000 долара. Сериозни загуби, претърпяха и останалите криптовалути.