Forexnews.bg
Рей Далио: Идва краят на ерата на централните банки ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 07 Юли 2017 13:12

DalioРъководителят на най-големият хеджфонд в света – Рей Далио, оповестия края на ерата на централните банки.

В коментар в социалната мрежа LinkedIn, публикуван вчера, Далио заяви, че централните банки, ясно и разбираемо са сигнализирали край на деветгодишната си политика на ултраниски лихви. Банките променят стратегията си и се фокусират към повишение на лихвите, по начин, по който според тях няма да се нарани ръста и инфлацията. 

Според Далио обаче, промяната на политиката, носи след себе си рискове от това, да им се наложи да се върнат към старите си практики, ако сгрешат в преценката си.

„Трябва да разберем, че в момента наша е отговорността да продължим да танцуваме, но близо до изхода”, написа Далио, в своя коментар.

През май, Далио публикува коментар, в който изрази своето безпокойствие относно бъдещето, както и магнитута на следващия низходящ импулс, който може да бъде произведен. Такъв, според него, ще предизвика много по-голяма политически и социален отзвук, от дотук наблюдаваните.

В четвъртък Далио заяви, че агресивните стимулиращи политики, са допринесли своето, като банките е трябвало да се борят сериозно, за да бъдат имплементирани.

Далио приключи, като заяви, че не вижда голям „дългов балон”, който да се спука, но е налице, че се насочваме все по-сигурно към „Голямо Свиване”.