Forexnews.bg
Тръмп: Всички забогатяват от фондовите пазари без мен ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 07 Юли 2017 08:47

trumpПрезидентът Доналд Тръмп, намери време, по време на посещението си във Варшава, да коментира наскорошните рекорди на щатските индекси.

В своя реч, Тръмп отбеляза, че наскорошното рали на фондовите пазари, прави всички останали богати.

„И САЩ се справя много добре – много силно. Така, че когато поглеждам към пазарите, виждам че щатските индекси са при нови исторически върхове. Пазарната капитализация се повиши с близо 4 трилиона долара от 8-ми ноември, когато бяха изборите. Четири трилиона долара са много пари. Лично аз, не се облагодетелствах с нищо, но няма проблем. Всички останали стават богати. Това е добре. Аз съм щастлив“, коментира Тръмп в речта си.

Тръмп, не веднъж и два пъти се обръща към историческите рекорди за щатските индекси от предходните седмици. Според него, медиите не отделят достатъчно внимание на този факт.

„Dow регистрира интрадневен исторически връх! Питам се дали пълните с фалшиви новини медии, ще отбележат това“, отбеляза в туит щатският президент в понеделник.

И макар индексът да регистрира интрадневен връх, в крайна сметка, той приключи под рекордното си ниво на затваряне от 19-ти юни. В същото време технологичният Nasdaq е вече на около 200 пункта от върха си от 8-ми юни.

По отношение на Тръмп, администрацията на президента заяви, че новият президент е ликвидирал всичките си позиции в акции през юни на 2016-та година.

„В момента имаме, смятам, най-ниската от 16 години насам безработица“, коментира още Тръмп в изказване.