Forexnews.bg
Тереза Мей спечели решаващия вот на доверие ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 13 Декември 2018 08:44

mayАмериканските пазари затвориха с повишения в сряда, след като инвеститорите наблюдават новините, свързани с продължаващата търговска война между САЩ и Китай, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Европейските индекси приключиха на зелена територия в сряда, след като президентът Доналд Тръмп заяви, че е оптимист за шансовете за сключване на търговска сделка с Китай. Междувременно стерлингът се измъкна от 20-месечното си дъно.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей спечели решаващият вот на доверие в ръководството й в сряда вечерта. Мей спечели вота с 200 гласа срещу 117 гласа. Паундът поскъпна с около 1% в новините.

Пазарът е фокусиран до голяма степен с развитието на световната търговия, след като Тръмп потвърди, че преговорите между Вашингтон и Пекин продължават.

Цените на златото се повишиха в сряда, след като доларът продължава да губи позиции, след очакванията за увеличение на лихвените проценти в САЩ, през следващата година.

Европейските фондови пазари откриха сесията с повишение в сряда и този тренд се запази до края на деня, като борсите затварят за втора поредна сесия на положителна територия, при това с повишение между 1.08% и 2.15% на всички основни индекси, което се дължи най-вече на инвестиционния оптимизъм по отношение на търговския спор между САЩ и Китай, вдъхновен от последните коментари на президента на САЩ Доналд Тръмп.

В интервю за "Ройтерс" във вторник Тръмп заяви, че Китай купува за "огромна сума" от американската соя и че търговските преговори с Пекин вече са в ход, след като е постигната договореност по телефона между висши предсатвители на държавнат авласт в двете страни - министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин и вицеприемиера на Китай Лю Хъ.

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.