Forexnews.bg
Положителният ефект от търговските преговори се изчерпа? ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 04 Декември 2018 09:35

stock-market-correctionДнес не очакваме важни икономически данни, с изключение на Construction PMI от Англия в 11:30, коментираха анализаторите от ИП Евро-Финанс АД.

Петролът стартира и днес с леко повишени след силната търговска сесия от вчера, въпреки че от Иран заявиха, че цената ще падне до $40 за барел, освен ако ОПЕК не намалят производството с поне 1.4 милиона барела на ден.

Фючърсите на американските индекси стартират деня с понижени след по-слабата търговска сесия в Азия, макар временното примирие в търговската война между САЩ и Китай.

GBP се намира на примамливи нива за покупка. Спрямо USD се формира тройно дъно. Въпреки това напрежението върху Англия и Тереза Мей в частност расте около несигурността около Brexit, което може да увеличи загубите за валутата.

Най-силно представящата се валута в началото на търговската сесия днес е NZD с повишение от близо 0,50% спрямо USD, докато най-слабо представящата се е JPY, която се търгува с понижение от 0,30% спрямо американския долар.

Волатилността при златото нараства, като за втори пореден ден обемите са над средните за последните седмици. Днес цената отново стартира с ръст.

Отчетният сезон в САЩ за третото тримесечие е почти приключил, а корпоративните резултати не са били толкова силни за последните осем години години, сочи статистиката.

Ръстът на печалбите на 97% от компонентите на широкия щатски индекс S&P 500, които са изнесли своите резултати, до края на миналата седмица, е в размер на 25.9%, според данни на FactSet.

Ако този темп на растеж се задържи до края, което е много вероятно, третото тримесечие на 2018 г. ще отбележи най-добрият процентен ръст на печалбите през трето тримесечие на годините, от 2010-та насам. Тогава щатските компании започнаха трайно да се възстановяват от кризата.

От друга страна, фондовият пазар очевидно изразява загриженост за забавяне в икономиката. През последните шест сесии обаче S&P 500 се повиши с близо 5%, следствие на рязка промяна на настроенията. Причина за това бяха изказванията на Фед, че може да сме близо до неутралните лихви, както и последвалото намаляване на търговското напрежение между САЩ и Китай.

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.