Forexnews.bg
Бъфет купува акции на JPM, Apple с лоши оценки ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 15 Ноември 2018 10:30

appleBerkshire Hathaway увеличи дяла си в JPMorgan. Това покачи акциите на инвестиционната банка с близо 2%, на фона на спадащите индекси през деня. Уорън Бъфет все повече залага на финансовия сектор, като в момента добави нови 4 млрд. долара инвестиции към него, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Apple с пореден негативен ден, след като много анализатори и банки понижиха преопръките и ценовите си цели за компанията. От Guggenheim понижиха препоръката си за Apple до неутрална и намалиха 12-месечната ценова цел до 225, спрямо предишните 240 долара. Също така и понижиха прогнозите за продажбите на iPhone за текущото тримесечие до 73,5 милиона, спрямо предишните 75 милиона.

Goldman Sachs също намалиха оценките си и понижиха ценовата си цел за акциите от 222 до 209 долара за акция.

Петролът нарасна с около 1%, компенсирайки някои от тежките разпродажби от предходната сесия. Причина за това е нарастващите перспективи, че ОПЕК и съюзническите производители ще намалят продукцията си на среща през следващия месец, за да подкрепят цените.

Цените на Bitcoin се сринаха, преминайки през психологическата граница от 6,000 долара, достигайки най-ниските си нива през 2018 г.

Британският паунд се повиши, след като Тереза Май каза, че кабинетът е одобрил проект за споразумение за оттегляне от ЕС, но по-големите битки, както и потенциалът за по-голяма нестабилност на пазара все още предстоят. След петчленно заседание мнозинството от кабинета се подписа за спорния план за излизане. Но слуховете са, че кабинетът е разделен, като няколко министри се противопоставят на споразумението.

Фючърсите на европейския вид суров петрол Brent поевтиняха с 24 цента или с 0.4%, до 65.88 долара за барел спрамо последната цена при затваряне на търговията в сряда. Фючърсите на американския лек суров петрол (WTI) се понижиха до 55.96 долара за барел, което е с 29 цента или с 0.5% по ниско от последната сделка в сряда.

От началото на октомври цените на петрола са загубили около една четвърт от стойността си, тъй като предлагането се покачва, а търсенето се очаква да се забави заедно с глобалния икономически спад.