Forexnews.bg
Дж. Сийгъл: Може да не видим традиционния ръст след междинни избори ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 08 Ноември 2018 09:31

Фондовите пазари могат и да не видят традиционното повишение в годината след междинни избори в САЩ, предупреждава именития професор по икономика Джеръми Сийгъл.

Разделението между Камарата и Сената не е най-лошото нещо, смята още Джеръми Сийгъл.

"Има много повече несигурност, която ще доведе до една стеларна година, която е нетипична за трета година от президентския цикъл", предупреждава още професорът по финанси в Уортън.

Сийгъл смята, че опасенията относно политиката на повишение на лихвите от страна на Фед, ще доминират сред инвеститорските настроения.

midtermchart.1541454805317.1541522504533

Традиционно, фондовите пазари са се представяли много добре при поделена власт между Демократи и Републиканци, припомня Сийгъл. Сега обаче, това може да е различно.

Средно индексът S&P 500 се е повишавал с 16.7% за 12-те месеца след междинните избори от Втората Световна Война насам, според статистиката. С надеждата това да е сценария и през следващата година, инвеститорите купуваха акции вчера и изпратиха щатските индекси силно нагоре.

Индексите Dow Jones Industrial Average и S&P 500 регистрираха четвъртото си повишение за последните пет сесии. Индексът Dow завърши при най-високите си нива от три седмици насам.

Предупреждението на Сийгъл става реалност след това от миналия месец, когато той посъветва инвеститорите да са внимателни.