Forexnews.bg
Доларът стабилен преди междинните избори в САЩ ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 06 Ноември 2018 10:10

dollar euroДоларът се търгува в тесни граници спрямо основните валути в азиатската търговия във вторник, тъй като инвеститорите предпочитат предпазливостта преди американските междинни избори по-късно през деня.

Очаква се Демократическата партия, която има големи шансове, да спечели контрол над Камарата на представителите (долната камара), а републиканците вероятно ще запазят контрола в Сената (горната камара) на американския Конгрес.

"Пазарите залагат на победа на републиканците - дори в долната камара", коментира за „Ройтерс" Масафуми Ямамото, главен валутен анализатор в Mizuho Securities.

Според него, победата на Републиканската партия в двете камари вероятно ще оскъпи щатския долар, но рязкото покачване на доходността на американските държавни ценни книжа след изборите може да доведе до разпродажба на акции в САЩ.

Индексът на долара, който измерва представянето на зелените пари спрямо шестте основни валути, достигна 96.319 пункта, движейки се в тесен диапазон между 96.315 и 96.334 пункта. Измерителят достигна 16-месечен връх от 97.20 пункта миналата седмица.

Еврото се повиши до 1.1411 долара, около 1% над тазгодишния рекорд от 1.1301 долара за едно евро, който беше достигнат на 15 август.

Министрите на финансите в еврозоната призоваха Италия на срещата си вчера вечерта да промени бюджета си за 2019 г., за да се съобрази с правилата на Европейския съюз преди изтичането на определения за следващата седмица краен срок, но кабинетът в Рим беше категоричен, че спорният дефицит няма да се промени.

Спрямо йената доларът нарасна с 0.1%, до 113.27 йени, доближавайки се до четириседмичното си най-високо ниво от 113.385 йени за долар, достигнато миналата седмица.

Австралийският долар се запази стабилен до 0.7211 щатски долара, тъй като търговците очакват решение за паричната политика от Резервната банка на Австралия на заседанието, което ще се проведе по-късно във вторник. Австралийският долар се търгуваше с 2.7% над достигнатото 2,5-годишно дъно от 0.7021 щатски долара за един австралийски на 26 октомври.

Очаква се Резервната банка на Австралия (РБА) да продължи рекордното ниските си лихви и през следващата година, сочи проучване на „Ройтерс" от понеделник. Всички, освен един от 39-те анкетирани анализатори, очакват РБА да задържи лихвите на 1.50% на срещата на борда на директорите във вторник, става ясно от проучването.

Паундът поскъпна с 0.1% до 1.3063 щатски долара, като вд един момент се търгуваше на двуседмичен връх от 1.3070 щатски долара, по-рано в азиатската сесията, след като в информация в медиите се твърди, че ЕС и Великобритания може да се договорят за напълно съгласуван и балансиран Brexit.

Източник: Infostock.bg