Forexnews.bg
Apple и данните за заетостта ще доминират днес ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 02 Ноември 2018 09:05

appleСлед като акциите претърпяха един от най-лошите си месеци от финансовата криза, пазарите започнаха да се развиват силно през ноември.

Вчера всеки от основните индекси затвори на положителна територия, като технологичният Nasdaq поведе ръста с повишение от 1.7%.

Другите два основни индекси - Dow и S&P 500 добавиха по малко над 1% към стойностите си. Индексът следящ представянето на малките компании Russell 2000, бе най-добре представящия се бенчмарк – с повишение от 2.2%.

Днес вниманието на инвеститорите освен към представянето на акциите на Apple, изнесла лоши резултати вчера, ще бъдат насочени и към ключовите данни за заетостта и нивото на безработицата.

Иначе, Apple отчете през четвъртото си тримесечие, завършило през септември, печалба от 2.91 долара на акция при приходи в размер на 62.9 милиарда долара.

Компанията съобщи, че е продала 46.9 милиона iPhone, което се оказа под очакванията на инвеститорите за 48.4 милиона смартфона.

По време на извънборсовия пазар, акциите на най-голямата по пазарна капитализация компания загубиха над 7% от стойността си, като повлякоха и останалите компании от така наречената група FAANG.

Спадът на акциите се ускори от решението на Apple да спре да публикува данни за продажбите на ключовите си продукти - iPhone, iMac и iPad.

Други сериозни резултати, които се очаква да бъдат оповестени днес включват имената на компании като ExxonMobil (XOM), AbbVie (ABBV) и Chevron (CVX).

Оживената седмица на корпоративни новини ще приключи в петък, като инвеститорите ще обърнат вниманието си към американската икономика, когато ще бъде изнесен решаващият отчет за заетостта и безработицата за октомври.

Средните очаквания на пазара са за 200 000 нови работни места и запазване на най-ниското ниво на безработица от 3.7%. Подобни данни, е много възможно да повишат очакванията за декемврийско повишение на лихвите, от страна на Фед.

Инвеститорите също така ще следят внимателно растежа на заплатите, като средното почасово заплащане се очаква да нарасне с 0.2% спрямо предходния месец и с 3.1% спрямо миналата година. Ръст от 3.1%, би бил най-ускорения от 2009-та година насам.