Forexnews.bg
След лоши резултати от Amazon и Google фючърсите се понижиха ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 26 Октомври 2018 07:42

stock-market-correctionДнес денят е сравнително беден на икономически събития, като единствено изявлението на Марио Драги е в центъра на вниманието. Липсват също така корпоративни отчети на по-големи компании, коментират анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Индексите се покачиха рязко през вчерашния ден, като в търговията след редовната сесия, отново започнаха да се понижават, предимно поради не толкова добри отчети от Amazon и Google. И двете компании регистрираха по-високи от очакванията печалби, но това не успя да впечатли инвеститорите. Всъщност, вниманието на последните е насочено в много по-голяма степен към приходите на компаниите, отколкото към печалбите им. Защото приходите и техния ръст са тези, които ще подсигурят бъдещи добри резултати.

Акциите на Amazon се понижиха с 9% по време на извънборсовата търговия, а тези на Google - с 5%.

Единственият компонент от групата FANG, който все още не изнесъл своите резултати и се очаква да направи това на 30-ти октомври е Facebook.

Най-голямата социална мрежа е и тази, която е с най-голям шанс за добра реакция след резултатите си поради две причини. На първо място - по-ниските очаквания към нея и на второ - лошото представяне на акциите й, през последните месеци.

Петролът остава на нива на подкрепа при 200ЕМА, формирайки тесен рейднж.

Американския долар продължава да се покачва, като вчера проби последните си нива на съпротива и сега се намира на най-високите си нива, за последно достигани през май 2017 г.

Паундът задълбочава спада си, като в момента се намира на и около нива на подкрепа спрямо повечето от основните валути.