Forexnews.bg
Европейските индекси при най-ниски нива от 2016-та ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 24 Октомври 2018 10:23

876Днес очакваме финансовите отчети на Visa, Boeing, Ford и Microsoft, коментираха анализатори на ИП Евро-Финанс АД. Денят е богат на икономически събития, сред които и данни за лихвите на Канада, които се очаква да бъдат повишени.

Американските пазари се понижиха през вчерашния ден, след по-лоши корпоративни отчети за някои от големите компании включени в индекса. Индексите отвориха под нива на подкрепа, но в рамките на сесията успяха да се повишат и да затворят близо до тях.

От своя страна европейските пазари, паднаха до най-ниските си нива от 2016 г. насам, след нарастващото дипломатическо напрежение със Саудитска арабия, както и притесненията около италианския бюджет.

Петролът се понижи рязко, до нива на подкрепа и 200 ЕМА. Основна причина е изказването на Саудитска арабия, че е готова да покрие цялото нужно допълнително производство, което ще бъде ограничено от санкциите към Иран.

Златото и останалите благородни метали регистрираха ръст. "Основното нещо, което трябва да гледате при златото, е турбулентността на пазарите на акции, особено ако последната се запази. Ако пазарите продължат със загубите си до момента, то златото би следвало да поскъпне“, смята още Майер, като посочи 1 260 долара, като следващо ниво на съпротива при метала.

Междувременно щатските индекси последваха европейските и азиатските пазари надолу, притиснати от разочароващи корпоративни печалби и дипломатическата криза със Саудитска Арабия. Споровете, покрай новия бюджет на Италия, също влияят неблагоприятно.

Европейската комисия отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 г. във вторник, заявявайки, че безцеремонно нарушава правилата на ЕС за публичните разходи и поиска от Рим да представи нов в рамките на три седмици или да се изправи пред дисциплинарни мерки.