Forexnews.bg
Загуба от 2% за азиатските и европейските индекси днес ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 23 Октомври 2018 10:24

stocks-and-sharesДнес очакваме корпоративните си отчети да публикуват не малко компании, част от които Verizon, 3M, Caterpilar, Locheed Martin и др., коментираха анализатори от ИП Евро Финанс.

Отново денят е беден на икономически събития, като по-важното събитие което ще се следи и изявлението на председателят на BoE.

През вчерашния ден, индексите затвориха с понижения, водени най-вече от силния спад при банковите акции, като някои от големите банки се понижиха с над 3%. Все още цените на индексите остават над нивата на подкрепа.

Петролът остана сравнително спокоен, след като от Саудитска Арабия заявиха, че ще увеличат производството до рекордни нива.

Златото остана под натиск, на фона на покачващия се долар. Цената все още остава в тесния рейндж, като вчера видяхме понижение от горната част на канала. Рано тази сутрин обаче, следствие на продължаващите загуби на фондовите пазари, металът се повиши сериозно - до нива от над 1 230 долара. Среброто се търгува при нива от около 14.70 долара за унция.

Вчера, силен спад отчете GBP, а по-сериозно повишение USD. В момента двойката се намира около нива на подкрепа.

Щатските пазари приключиха вчера силно на отрицателна територия, като понижението се прехвърли днес и в Азия и Европа. Немският DAX например, се понижи с над 220 пункта, или близо 2%.

С около 1.3% на отрицателна територия сочат да отворят и фючърсите на щатските индекси.