Forexnews.bg
Европейските индекси приключиха вчера нагоре, спад за щатските ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 16 Октомври 2018 09:18

stock-crashСпадът на технологичните компании понижи основните индекси в понеделник, след като Wall Street се опита да се съвземе след разпродажбите от миналата седмица, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс.

Apple и Netflix поевтиняха с повече от 1.8%. Netflix се понижи, след като Goldman Sachs и Raymond James понижиха ценовите си цели на гиганта на видео стрийминг.

Американският долар се понижи в понеделник, след продажбите на дребно в САЩ отбелязват ръст от 0,1% през септември на месечна база.

Европейските индекси затвориха с повишения в понеделник, след появилите се нови сътресения в преговорите за излизането на "Brexit" от ЕС, потенциалното забавяне на китайската икономика и по-високите разходи за заеми в САЩ ограничиха апетита на инвеститорите.

Златото се повиши с над 1% в понеделник достигайки двумесечен връх, като инвеститорите търсят убежище, след понижението на европейските акции на световните пазари.

Спот цената на златото се повиши с 1,1% до 1 231.45 долара за тройунция, достигайки най-високата си стойност от 26 юли до 1 233.26 долара за тройунция.

На отрицателна територия завършиха вчера щатските индекси, като широкият S&P 500 завърши малко над психологическата граница от 2 750 пункта. Рано тази сутрин, фючърсите на индекса се търгуват нагоре. Все повече обаче, стават експертите, които прогнозират спадът на пазарите да продължи, като основните причини, които се сочат за това са Фед и очакваното намаляване на баланса на резерва и увеличение на лихвите.