Forexnews.bg
Nasdaq прекъсна тридневната си загуба ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 10 Октомври 2018 12:43

stock-market-correctionАмериканските акции затвориха с понижения във вторник след нестабилна сесия, тъй като инвеститорите продължиха да се тревожат за по-високата доходност на облигациите. Nasdaq обаче прекъсна тридневната загуба поради възстановяването на технологичните акции, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс.

S&P 500 се понижи под 50-дневната пълзяща средна за трети пореден ден. Въпреки това индексът се възстанови и затвори над нея, което предполага, че пълзящата средна може да служи като ниво на подкрепа. Индексът не е затварял под този показател от юли.

Европейските акции завършиха накъсаната сесия с печалби, след като доходността на облигациите в Италия и САЩ забави покачването си.

Европейският STOXX 600 прибави 0.2% до цена на затваряне от 372.93 пункта.

Нервните инвеститори продължават да наблюдават нарастващите облигации. Доходността на 10-годишните щатски облигации достигна до нов 7-годишен връх над 3.25%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи със спад от 56,12 пункта, като DowDuPont и United Technologies бяха сред най-зле представилите се. Широкият индекс S&P 500 приключи търговията със спад от 0,1%, като отчита понижение за четвърти пореден ден.

Акциите на Facebook и Amazon повишиха стойността си съответно с 0,4% и 0,3%. Цената на акциите на Netflix нарасна с 1,9%, докато книжата на Apple поскъпнаха с 1,4 на сто.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа достигна най-високото си ниво от 2011 г. насам. Доходността по 30-годишните държавни ценни книжа също се повиши до най-високото си ниво от 2014 г.

Спрямо кошницата от шестте основни валути, доларът беше стабилен - на ниво от 95.774 пункта, отдалечавайки се от 7-седмичния връх от 96.127 пункта, достигнат през миналата седмица.