Forexnews.bg
Dow с най-голям спад от два месеца ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 05 Октомври 2018 11:23

stockexchangeАмериканският индекс Dow Jones отчете най-големия си спад за последните два месец, след като 10-годишната доходност се повиши до най-високите си нива от 2011г и това породи допълнителни страхове от покачване на лихвените нива.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи със спад от 0.75 %, или 200.91 пункта, до 26 627.48 пункта.

Широкият бенчмарк S&P 500 отчете понижение с 0.82% до 2 901.61 пункта, като беше подпомогнат от слабото представяне на компаниите от технологичния и комуникационния сектор.

Технологичният измерител Nasdaq Composite изгуби 1.81%, или 145.57 пункта от стойността си, като завърши сесията на ниво от 7 879.51 пункта. Акциите на компаниите на технологичния сектор Facebook, Netflix и Alphabet отчетоха спад от над 2%. Книжата на Amazon и Apple също поевтиняха.

JPMorgan понижиха рейтинга си за акциите на китайските компании, предвиждайки търговската война да удари силно техните печалби.

OPEC може да добавят 1.3 милиона барела на ден и ще го направят, ако има необходимото търсене. Енергийният министър на Саудитска Арабия, заяви също така, че в следващите няколко години ще бъдат инвестирани над 20 милиарда долара, с цел поддържане и евентуално разрастване на производството.

Междувременно, акциите на Lenovo загубиха над 20% от стойността си, след обвинения към китайският производител на телекомуникационно оборудване за шпионаж на щатските Apple и Amazon.

Днес очакваме едни от най-важните икономически новини. В 15;30 ще бъдат публикувани данните за заетостта в неселскостопанския сектор, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс. Това са данни които се следят изкъсо от ФЕД и оказват голямо влияние във взимането на решение за повишаване на лихвените нива. По-високи данни от очакванията на анализаторите са в подкрепа на американската валута

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.