Forexnews.bg
Dow с нов рекорд, златото се насочва към 1 230 долара? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 03 Октомври 2018 10:16

stock-market-correctionЦената на американския петрол остана в тесни граници през вчерашния ден, като днес очакваме данни за запасите в 17:30, които може да окажат влияние върху последващото движение, коментираха експерти от ИП Евро-Финанс.

Към момента цените се водят основно от ситуацията в Иран. Появиха се и очаквания за движение на цените до сто долара за барел, като от ОПЕК няма да може да предприеме никакви мерки за ограничаване ръста в цените.

Официалната статистика на държавната Агенция за енергийна информация ще бъдат обявени по-късно днес към 17:30 часа българско време, а анализатори, анкетирани от „Блумбърг", очакват средно увеличение на резервите с 1,5 млн. барела. Ако се потвърди прогнозата, увеличаването на запасите ще бъде второ поредно седмчино нарастване.

От началото на годината петролът се е повишил с над 20% заради опасенията, че увеличаването на производството от страните от ОПЕК и техните партньори няма да бъде достатъчно, за да бъде компенсирано намаленото производството във Венецуела и ограничения износа от ирански петрол заради санкциите на САЩ срещу Техеран, които ще влязат в сила на 4 ноември.

Златото се покачи, като все още остава под нива на съпротива. Пробив над тези нива би ускорил възходящото движение, като следващите нива на съпротива са над 1230.

Американските индекси остават в тесен рейднж, като след постигането на нови исторически върхове, през изминалата седмица, цената не успява да намери нов възходящ моментум. Пазарите остават неспокойни, заради нарастващите налагани тарифи между САЩ и Китай, като това се отразява по-зле на азиатските пазари.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average завърши борсовата сесия с ръст от над 120 пункта или 0.46% до 26 773.94 пункта, което бе нова рекордна стойност за индекса. Той бе поведен от ръста в акциит ена Intel с 3.55%.

EUR/USD се намира на сериозни нива на подкрепа, като ценната се оттласна от тях през вчерашния ден. Пазарът е свръхпродаден след шест поредни негативни дни за двойката.

GBP/CAD – След няколко силно негативни дни за двойката, сега цената се намира и задържа около нива на подкрепа.

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.