Forexnews.bg
Акциите на Tesla поскъпнаха с над 17% вчера ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 02 Октомври 2018 08:45

tesla-screen-3Американските акции се покачиха след сделката с Канада и Мексико, въпреки че по време на пресконференцията на президента Тръмп, акциите не разшириха печалбите си. Тръмп нарече споразумението за "Нафта" като "най-важната сделка, която някога сме правили досега".

Петролът се покачи до най-високото си ниво от почти четири години, след като спадът в иранския износ се задълбочи и доведе до опасенията за глобална криза в предлагането. Citigroup прогнозира спредът на WTI да се разшири спрямо Брент до най-широките си стойности от 2013г. насам. Прогнозата е за 15 долара разлика, се казва в анализ на ИП Евро-Финанс АД.

Японските акции продължиха с ръста си, като Nikkei 225 достигна 27-годишен връх. Йената от своя страна достигна най-ниските си нива спрямо USD от ноември.

Китай обявиха, че икономиката се забавя и Централната банка се подготвя да се намеси. Коефициентът на задължителните резерви се отнася до размера на парите, които банките трябва да държат в касите си като част от общите им депозити. Намаляването на необходимата сума ще увеличи предлагането на пари, които банките могат да отпускат на предприятия и физически лица, като по този начин намаляват разходите по заеми. Китайското правителство има и други инструменти за управление на паричната политика, като лихвите.

МВФ се тревожи за световната икономика. Кристин Лагард заяви, че фондът ще занижи прогнозата си за глобалния растеж.

General Electric записа най-печелившия си ден за повече от девет години, след като индустриалният производител обяви силно уважаван ветеран от индустрията, като новият си главен изпълнителен директор, възобновявайки надеждите на инвеститорите.

Анализаторите от Wall Street приветстваха решението, но отбелязаха, че проблемите на GE не могат лесно и бързо да се оправят. Акциите на GE се повишиха до 16%, но по-късно акциите се търгуваха с 7.8% повишение.

Акциите на производителя на електромобили Tesla поскъпнаха с 17% след споразумението между главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск и Комисията по ценните книжа и борсите. Припомняме, че Мъск трябваше да плати колосалните 40 млн. долара, за да бъде прекратено делото срещу него.

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.