Forexnews.bg
Нетрадиционно силен септември за щатските индекси ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 01 Октомври 2018 08:31

tesla-screen-3SEC взе решение да глоби Илън Мъск с 20 милиона щатски долара, както и изисква той да се оттегли от позицията на председател на Борда на директорите, като няма да може да заема този пост през следващите 3 години.

Петролът се покачи рязко в Петък, след новите санкции от САЩ, наложени към Иран. Брент достигна до 4-годишен връх, като WTI все още задържа под най-високите си нива от тази година, коментираха анализатори от ИП Евро-Финанс АД.

Американските индекси стартират деня с повишение, след като успяха да задържат над нива на подкрепа, които бяха ежедневно тествани през последните три дни на изминалата седмица.

Иначе, септември приключи по нетрадиционен начин за щатските пазари. Въпреки, че в исторически план това е бил най-лошия месец за щатските индекси, те приключиха този септември с повишения.

Сега инвеститорите са недяват на добър октомври и традиционно силно завършване на годината, което отведе индексите близо до рекордните им стойности.

Щатският долар се повиши през изминала седмица, след очакваното повишение на лихвите в САЩ. Към момента цената се намира на нива на подкрепа спрямо еврото.

В петък очакваме данните за Non-Farm Payrolls, които типично засилват волатилността и при по-добри данни е напълно възможно да видим и пробив на текущите нива.

Преговорите между САЩ и Канада продължават, като се очаква през днешния ден, те да бъдат финализирани.

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.