Forexnews.bg
S&P 500 с пръв ръст от пет дни, воден от Amazon ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 28 Септември 2018 09:00

amazonS&P 500 се повиши за първи път от последните пет дни, след като печалбите на Apple поведе напред технологичния сектор.

Междувременно Amazon се повишиха с 1.9%, след като Stifel повиши ценовата си цел за акциите до 2 525 долара, което е с над 30% над цената на затваряне от сряда, коментираха анализатори от Отдел Международнит финансови пазари в ИП Евро-Финанс АД.

Доларът поскъпна до нива от преди седмица, спрямо кошницата от други основни валути в четвъртък, подсилена от изгледите на Федералния резерв за по-високи темпове на растеж, както и отслабването на еврото поради тревогите за италианския бюджет.

Facebook, Alphabet и Twitter също затвориха с повишения, което подкрепи по-широкия технологичен сектор и пазара на акции.

Европейските акции се повишиха в четвъртък следобед, след като инвеститорите отърсиха от опасенията около търговската и политическата несигурност, засенчи скорошното възстановяване на еврото спрямо долара.

Еврото спадна с 0.6% до 1.1665 долара. Политически тревоги около бюджета в силно задлъжнялата Италия, която е третата по големина икономика в еврозоната.

Трябва да отбележим и продължаващата драма при акциите на Tesla. Те загубиха над 10% от стойността си по време на извънборсовия пазар, след като стана ясно, че SEC е завело дело срещу изпълнителният директор на компанията - Илън Мъск

Това, във връзка с туита на Мъск, в социалните мрежи, че обмисля да направи компанията частна.

Обвинението на SEC е, че Мъск „фалшиво е индикирал“, че може да „направи Tesla частна при цена, която е със значителна премия над текущата тогава цена на акциите на компанията и че е подсигурил финансиране за това действие и единствено вота на акционерите е пречка за подобна сделка“.

Обвинението търси компенсации от Мъск за загуби на инвеститорите, следствие на действията му, налагане на глоби и забрана да изпълнява функцията на ръководител на публична компания.

Какво да очакваме в петък от пазарите?

В Германия ще изкарат актуалните данни за безработицата

Във Великобритания ще бъдат публикувани данни за бизнес инвестициите през второто тримесечие на годината, за текущата сметка и БВП.

Канада ще отчете БВП за юли и изменението му на месечна база.

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.