Forexnews.bg
Щатските индекси се понижиха, след решението на Фед ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 27 Септември 2018 08:48

stock-marketАмериканските акции затвориха с понижения в сряда, като по-рано през денят заличиха печалбите си, след като председателя на Федералния резерв Джером Пауъл понижи доходността по облигациите и акциите на представителите на банковия сектор поевтиняха.

Представители на Фед увеличиха прогнозите си за икономическия растеж на САЩ през тази и следващата година. Според очакванията американската икономика да нарасне с 3.1% през 2018 г. в сравнение с досегашната прогноза от 2.8%. Също така очакванията, че икономиката ще се увеличи с 2.5% през 2019 г., спрямо от очакванията от 2.4%.

Федералният резерв повиши лихвените си проценти от 2% до 2,25%. Отбелязвайки осмото повишение на лихвените проценти на централната банка от 2015 г. насам.

Европейските акции затвориха с повишения в сряда, след като инвеститорите се фокусираха към предстоящото решение на Федералния резерв.

Германският автомобилен производител Daimler беше сред най-големите губещи, като акциите успяха да поскъпнат към края на сесия с 0,26%.

Цената на златото падна в сряда, след като Федералният резерв на САЩ повиши референтния си лихвен процент след двудневната си среща.

Повишаването на лихвените проценти на ФЕД за трети път през тази година, едва ли ще промени цената на златото, каза Walter Pehowich, изпълнителен вицепрезидент на инвестиционните услуги в Dillon Gage Metals.

Пазарите ще търсят прогнозите на Фед за икономическия растеж, лихвените проценти и коментарите на председателя Джером Пауъл за нещо, което да измести златото от своя рейндж между 1190 и 1 210 долара за тройунция.

Какво да очакваме в четвъртък от пазарите?

В Германия индексът на потребителските цени

В САЩ данни за БВП за второто тримесечие на годината. Очакванията са да се потвърди растежа от 4,2%.

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.