Forexnews.bg
Нови продукти от Apple и IPO на китайски автомобилен производител днес ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 12 Септември 2018 09:59

400x250-images-stock-marketПрез вчерашния ден, американските индекси отбелязаха ръст, водени от технологичния и енергийния сектори.

Немският DAX индекс за пореден ден тества нивата си на подкрепа, като цената отново успя да задържи и да се оттласне от тях.

Най-слабо сред валутните двойки пък се представи японската йена, която спадна спрямо основните двойки.

Силно повишение при CAD, след като Тръмп изрази оптимизъм, че може да се стигне до сделка по "NAFTA". САЩ и Канада продължават да търсят начини за преодоляване на различията в търговското споразумение и президентът заяви, че преговорите вървят добре, като е вероятно да има сделка до края на седмицата.

Петролът се покачи с над 3% заради наближаването на ураганът Флорънс. Друга причина са санкциите на САЩ, които притиснаха Иран и износът на петрол, въпреки желанието на Вашингтон да привлече повече производители и да увеличи производството.

Днес в 17:30 очакваме данни за запаси от Петрол в САЩ, които вероятно ще повишат волатилността при инструмента. Технически двойката е във възходящ тренд, над нива на подкрепа. Средната прогноза за цените до края на годината е около $70/барел. След новите санкции към Иран и наближаващият ураган, цените могат да се покачат до над $100, според експерти.

Търговската война със САЩ вероятно ще струва на Китай 700 000 работни места или дори повече, ако ескалира. От своя страна Китай ще поиска от WTO да получи разрешение да се противопостави срещу САЩ, заради неспазване на антидъмпинговите мерки.

Стана ясно и че председателят на BOE Марк Карни ще остане на поста си до януари 2020г., за да помогне на Великобритания със и след Brexit.

Apple ще представи днес новите си модели. Очаква се компанията да представи три нови версии на Iphone, както и да намали цените спрямо последните модели 8 & X.

Днес ще бъде първичното публично предлагане на акциите на китайската компания за електрически автомобили NIO. IPO-то ще е едно от най-големите през тази година. Стойността ще бъде над $1.3 млрд при цена между $6.25 и $8.25

Възможно е да видим сливане между Deutsche Bank и Commerzbank през следващите месеци.

От Nomura понижиха препоръката и ценовата си цел за акциите на Tesla. Основна причина е поведението на Елън Мъск в последно време. От компанията съветват да се избягват инвестиции в Tesla, докато не бъде сменено управлението.

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.