Forexnews.bg
Apple с капитализация над 1 трилион долара, ръст за щатските индекси ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 03 Август 2018 10:30

appleГолямата новина на вчерашния ден е – повишението на пазарната капитализация на Apple над психологическата граница от 1 трилион долара. Сега въпросът е – колко дълго ще се задържи там щатският технологичен гигант.

За сравнение акциите на PetroChina достигнаха моментно 1.1 трилиона долара при IPO-то си, но не успяха да се задържат над границата и се сринаха. Към момента, пазарната капитализация на китайската компания е едва 220 милиарда долара.

Иначе, щатските индекси приключиха вчерашния ден основно на положителна територия.

Най-добре, разбира се, се представи технологичният Nasdaq. Воден от поскъпването на Apple с 2.8%, индексът добави 1.2% към стойността си.

Широкият S&P 500 добави 0.5% към стойността си, докато този на сините чипове – Dow Jones регистрира понижение от 7 пункта.

Доходността на 10-годишните щатски облигации се понижи отново под 3%, макар и да се запазва изключително близо – при 2.986%. Лихвите по дългосрочните 30-годишни държавни облигации достигнаха ниво от 3.118%.

Златото поевтиня до най-ниските си нива от над 1 година насам. Спот цената на златото, достигна нива от 1 206 долара за унция, като е на път да тества психологическото ниво от 1 200 долара за унция.