Forexnews.bg
Азиатските индекси с първо седмично повишение от пет седмици ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 13 Юли 2018 06:53

stock-marketАзиатските индекси се насочват към първото си седмично повишение от пет седмици насам, след като Китай се въздържа от обявяване на детайли, относно ответните си действия на повишението на щатските тарифи. Паундът се понижи, в резултат на последния развой на събитията покрай БРЕКЗИТ.

Акциите в Япония Хонконг и Южна Корея се повишиха в последния ден от седмицата, докато тези в Китай и Австралия отбелязаха спад.

Технологичните акции поведоха ръста на щатските индекси снощи, като индексът на най-големите компании в сектора Nasdaq 100 Index достигна нов исторически рекорд. Широкият индекс S&P 500 преодоля психологическата граница от 2 800 пункта и е вече само на 3% от върха си.

Паундът се понижи до едноседмични минимум, след като президента Доналд Тръмп предупреди министър-председателя на Великобритания – Тереза Мей, че предложението й по отношение на БРЕКЗИТ, може да „убие“ бъдещи търговски сделки със САЩ.

Лихвите по десетгодишните щатски облигации не се промениха особено, докато щатския суров петрол се върна към 70 долара за барел.

Официалните представители на Пекин, изглежда че смекчават тона си срещу тарифите на президента Тръмп, следствие на забавящата се икономика, спада в цените на акциите на фондовите пазари и слабостта на валутата.

Износът на Китай за юни превиши средните очаквания на анализаторите, докато вносът се е забавил с много повече от очакванията, посочиха изнесени данни. В понеделник от страната ще бъдат изнесени данните за ръста на БВП.

Инвеститори и анализатори, насочват своите погледи към предстоящите тримесечни отчети, които до голяма степен могат да предопределят бъдещата посока на фондовите пазари по света.