Forexnews.bg
Европейските индекси приключиха с ръст ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 09 Юли 2018 19:27

stocks stock market-400x300Европейската борсова сесия завърши на положителна територия, въпреки старта на търговската война между САЩ и Китай в края на миналата седмица. 

Данните за заетостта в САЩ, оказа своето въздействие и на европейските индекси в първия ден на новата седмица. Европейският Stoxx 600 отчете най-голямо повишение след британския основен индекс FTSE 100.

Политиеските сътресения във Великобритания, във връзка с оставките на двама от преговарящите, също се приеха от пазарните участници като добра новина. Повишиха се очакванията за обрат в преговорите с ЕС и "мек БРЕКЗИТ", след двете оставки.

На положителна територия стартираха деня и щатските индекси. Широкият S&P 500 е на крачка от това да тества следващата психологическа граница от 2 800 пункта, пробивът на която може да го отведе за тест на историческия връх.

Френският производител на автомобили Renault-Nissan излезе на дъното заради притесненията си за партньорската си компания Nissan, която призна, че е фалшифицирала данните за емисиите на отработени газове и икономия на гориво в колите за японския автомобилен пазар.

Златото, среброто и платината върнаха частично от най-високите си стойности, следствие на известното възстановяване на долара. Платината се търгува при нива от под 850 долара за унция, а среброто е неуверено, при нива от 16.10 долара за унция.