Forexnews.bg
Почти рекорден период на корекция за щатските индекси ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 02 Юли 2018 07:48

stock-crashЩатските акции са на няколко дни от отбелязването на едно притеснително събитие, което няма да зарадва всички инвестиращи на тези пазари.

Индексът Dow Jones и S&P 500 са на няколко дни от това да достигнат до ключово ниво. Да са в корективна фаза в продължение на времето от 8-ми февруари. 

Именно тогава станахме свидетели на масираните разпродажби, донесли понижение на индексите от около 10%, след като бяха достигнати нови рекорди.

Рядко в историята се е случвало, след по-сериозни корекции от 10%, индексите да се движат в подобни тесни рейнджове. Или индексите са в тесен диапазон от 10% вече пет месеца.

Към четвъртък и двата индекса - Dow и S&P са във фаза на корекция от 98 търговски дни. Това е най-дългата подобна серия от финансовата криза насам.

Тогава минаха 108 дни, преди пазарът да излезе от фазата си на корекция.

Или казано по друг начин, ако двата посочени индекса се задържат във фаза на корекция още 11 търговски сесии до 16-ти юли, това ще изпревари по продължителност този периот 2008-ма година и ще се окажат в най-дългия подобен период от 1984-та година насам.

През далечната вече 1984-та година, на широкия щатски индекс S&P 500 са му били необходими 122 дни да излезе от фазата на корекция, според данни на WSJ Market Data Group.