Forexnews.bg
Криптовалутите се сриват след хакване на южнокорейска борса ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 11 Юни 2018 08:16

bitcoin-e1466596991401Хакване на криптовалутна борса в Южна Корея, разклати доверието на крипто маниаците, които разпродаваха притежаваните си дигитални валути и инициираха понижение на пазарната капитализация на биткойна с 46 милиарда долара.

Така, загубата на капитализация от биткойна от началото на годината вече е в размер на над 50%.

Рано тази сутрин, биткойнът се търгува при нива от 6 760 долара за монета, или близо до най-ниската му стойност от началото на април – при ниво от 6 300 долара.

Технически анализатори смятат, че ако последното ниво бъде преодоляно, е много вероятно да станем свидетели на тест на най-ниската стойност на биткойна от 5 800 долара за монета.
Биткойнът загуби 11% от стойността си сутринта на първия ден на новата седмица, с което загубата му от началото на годината възлиза вече на 53%.

Понижение отбелязаха и повечето от останалите криптовалути. Пазарната капитализация на всички криптовалути се понижи до близо двумесечно дъно от 294 милиарда долара.

За сравнение, по време на пика от началото на януари, общата пазарна капитализация на всички криптовалути, бе в размер на около 830 милиарда долара.

Киберкражбите обаче, започват да се превръщат в сериозен проблем за инвеститорите. След кражбата на криптовалути, на стойност около 500 милиона долара през януари от японската борса Coincheck Inc., последната хакерска атака бе свързана с южнокорейската Coinrail. Макар и борсата да е отностилено малка, последваха масирани разпродажба.