Forexnews.bg
Nasdaq се понижава и всички бягат от FANG-компаниите ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 08 Юни 2018 07:30

fangЩатските индекси се търгуваха разнопосочно вчера, което определено дава повод за притеснения. Технологичният Nasdaq Composite и Nasdaq 100, продължиха със спада си след достигнатите нови рекордни стойности, докато Dow Jones се повиши.

Индексът Nasdaq 100 се понижи за пръв от пет дни насам, като инвеститорите зарязваха и разпродаваха акциите от групата FANG и се насочваха към книжата на банковите компании.

Лихвите по 10-годишните щатски облигации, продължават да успяват да се задържат под психологическата граница от 3%, но според пазарни наблюдатели очакваното почти на 100% повишение на лихвите през юни, започва да тежи над пазара и индексите.

По-нататъшно въздействие върху пазарите, се очаква да окажат резултатите от срещата на Г-7 през тази седмица. Франция, вече отправи предупреждение към САЩ, че няма да подпише мемурандома в края на срещата, което подготвя почвата за сериозни политически проблеми по време на срещата на индустриално най-развитите страни в света.

„Въпреки наскорошните търговски проблеми и в светлината на предстоящата среща на Г-7 в Квебек, трябва да отбележим, че щатските акции са доста устойчиви“, коментира Алек Йонг, управляващ директор на FTSE Russell.

Индексът Stoxx Europe 600 Index върна спечеленото по-рано вчера, след разочароващите данни за заводските поръчки в Германия. Еврото поскъпна, следствие на нарасналите очаквания за наближаване на края на монетарните стимули в еврозоната.

Доларът се понижи, докато турската лира поскъпна, след като централната банка на южната ни съседка, повиши нивото на лихвите с повече от очакванията.

Ръстът в печалбите и „умерените“ оценки на компаниите, повишават причините за да се притежават акции, според Дейвид Балин от Citi Private Bank.

Иначе, италианските държавни ценни книжа, прекъснаха двудневната си губеща серия, докато паунда се движеше без ясна посока, след задънената улица при преговорите относно БРЕКЗИТ.