Forexnews.bg
Дефлаторът на БВП в САЩ – при ниво от 2% ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 31 Май 2018 15:49

usaОт най-голямата световна икономика – щатската, станаха реалност няколко ключови икономически резултати. Първите от тях бяха свързани с първоначалните молби за помощи за безработица, възлезли на 221 000, или малко под средните очаквания.

По-важни обаче, бяха данните за личните разходи и доходи, отчели ръст съответно от 0.6 и 0.3% през април, което отговори на средните очаквания на пазара.

И най-важните резултати, бяха свързани с дефлатора на БВП в САЩ през април на годишна база. Той отчете ръст от 2% спрямо същия месец на миналата година, като също отговори на средните очаквания на анализаторите.

Резултатите не повлияха съществено на долара, като еврото продължава да се търгува в относително тесен рейндж и над 1.1650, като все още не успява да намери пътя си нагоре над психологическото ниво на съпротива от 1.1700.

Малко по-късно, от САЩ ще бъдат изнесени още данните за чикагския индекс на бизнес активността, както и планираните продажби на готови жилища.

Иначе на финансовите пазари, се случват луди неща. Европейските акции продължават да поевтиняват, подкопавани от акциите на финансовите компании. Акциите на най-голямата немска банка – Deutsche Bank загубиха нови над 5%, след като Фед определи бизнеса на европейската банка в САЩ, като „в не особено добро съсотяние”.