Forexnews.bg
Биткойнът се оттласна от последната подкрепа по пътя към 5 000 долара ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 30 Май 2018 06:48

Най-голямата криптовалута – биткойнът, рискува да се понижи към 6 900 долара, което е последната по-сериозна подкрепа пред криптовалутата към следващата психологическа граница от 5 000 долара, смятат технически анализатори.

Корекцията обаче, може да бъде прескочена, ако биткойнът се задържи при нива на търговия на 7 400 долара, където се намира в момента. Последните нива на търговия на криптовалутата, са при 7 440 долара за монета.
Биткойнът се оттласна от 7-седмичното си дъно при ниво от 7 040 долара от началото на седмицата, което се приема от анализаторите, като добър симптом за момента. Поскъпването на криптовалутата обаче, изглежда не особено убедително и може да бъде последвано от нови разпродажби, смятат експерти.

Биткойнът, не успя да преодолее психологическата граница от 9 900 долара и това инициира сериозното му понижение. Според техническите анализатори обаче, нивото от 6 900 е критично, което биковете трябва да защитят на всяка цена, защото в противен случай е налице риск за понижение към 5000 долара.

Ето как изглежда техническата картина при биткойна на дневна графика:

bitcoinite123

На графиката се вижда още един негативен сигнал – а именно преминаване на 5-дневната пълзяща средна под 10-дневната такава.

Иначе, като цяло биткойнът изглежда е в триъгълник, пробивът на който ще предопредели по-силното движение на криптовалутата нагоре – към 14 000 долара, или надолу – към 5000 долара за монета.

Известен повод за оптимизъм се дава от ниското ниво на RSI. Историята сочи, че криптовалутата поскъпва, всеки път, когато индикаторът се понижи под 30, което сочи свръхпродадеността на криптовалутата.