Forexnews.bg
Драстичен спад на алткойните в петък ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 14 Май 2018 06:36

bitcoin-2Тежка седмица за биткойна и останалите криптовалути. Най-тежък обаче, се оказа последния ден на миналата седмица за алткойните.

Биткойн Голд например, загуби 15% от стойността си, насочвайки се към психологическата граница от 50 долара. Много анализатори, смятат, че поевтиняването на криптовалутата, може да продължи към следващото психологическо ниво от 40 долара за монета.

Последното ниво, се доказа, като ключово ниво на подкрепа и инициира поскъпването, при последното рали.

Дашът също преодоля психологическото ниво на подкрепа от 400 долара в петък и изглежда криптовалутата се е насочила още по-надолу – към 350 долара. Експерти смятат, че нивото от 420 долара, е сериозно на съпротива и би могла да ограничи поскъпването на дигиталната монета.

Монерото също преживя тежки времена в петък, преминавайки под психологическата граница от 200 долара.

Иначе, рипълът се понижи съществено, като през изминалата седмица поевтиня с над 20% и завърши седмицата при нива от 0.69 цента. Лайткойнът, също поевтиня сериозно – до ниво от 139 долара за монета, в последния ден на седмицата.

Втората най-голяма криптовалута – етериумът, завърши при ниво от 690 долара за монета.

Иначе, биткоъйнът поведе понижението на криптовалутите, след като се понижи под психологическата граница от 9000 долара, където се търгуваше през по-голямата част на миналата седмица. В петък, биткойнът приключи при 8 500 долара за монета.