Forexnews.bg
Разширяващ се триъгълник при CAC 40? ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 10 Май 2018 09:57

Европейските индекси отбелязаха съществен ръст през последните няколко седмици, основно подкрепяни от поевтиняването на еврото. И ако смятате, че спадът на единната валута е преекспониран и предстои да видим нейното възстановяване, то една може би не лоша възможност, може да е скъсяване на някой от европейските индекси.

И ние бихм погледнали към френския САС 40...

Ситуацията при френския индекс изглежда доста благоприятна, защото имаме възможност да поставим много близък стоп, при силното нива на педкрапе от 5 590 пункта. А то е само на около 50-на пункта от текущите нива на търговия на франския индекс.

И докато стопът за ограничаване на загубата може да е на 50 пункта, то таргетът за прибиране на печалбата, ми изглежда напълно реалистичен да е при нива от 5 050 пункта, ниво, до което индекса достига два пъти, само от началото на годината. Или доста добро съотношение риск-доходност от 8.

Няма как да не отбележа, че индексът е на 1% от върха си, който съвпада по време с историческия връх на щатските индекси. За сравнение, щатските индекси например, или немския DAX са на около 5% от върха си. 

Но не забравяйте, ако решите да отиграете тази инвестиционна възможност, трябва да имате твърд стоп. Защото ако пробие 5 600 пункта, не е ясно до къде може да се простре повишението. Тоест ясно е, но не ми харесва идеята…

triangle

И още нещо... Налице е разширяващ се триъгълник при дневната графика на индекса, като все още той е във фаза на смъртоносно пресичане.

Удължавам максимално дневната графика, за да видя няколко интересни неща. Първо това смъртоносно пресичане, се случва след продължил бичи пазар от август на 2016-та година. Второ изглежда ми, като че ли пет вълни са приключили нагоре. И това лесно би се доказало, ако върха остане в сила, след тест. И трето, индексът има склонност да пада много бързо и рязко, когато възходящото му движение не се потвърди.

Тоест, дотук отново добре…

И нещо интересно, което забелязвам на месечна графика. Рядко вдигам над седмична, но тук ми стана интересно…

Та наблюдава се едно струпване на тестове на едни близки като нива върхове, през последните четири пет месеца, което се е случвало и в миналото и често е водело до сериозно понижение на индекса.

cac40

Търговията носи риск: Настоящият материал се предоставя единствено с аналитичен характер и не е съвет или препоръка за търговия с финансови инструменти, или други активи. Миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.