Forexnews.bg
Ръстът на лихвите по 10-годишните облигации изпрати долара нагоре ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 20 Април 2018 08:12

dollareuroЩатският долар се повиши спрямо останалите основни валути вчера, след като лихвите по 10-годишните облигации се повишиха, флиртувайки с психологическата граница от 3%.

Доларовият индекс, добави 0.27% към стойността си, като зелените пари, поскъпнаха спрямо шест от основните валути.

Еврото, поевтиня до 1.2338, спрямо нивата си на търговия от 1.2376 късно снощи.

Британският паунд се понижи с 0.75%, като моментно през деня, дори губеше много повече. Лирата се върна при нива от 1.4205, само за да поевтинее отново до нива под 1.4100.

Спрямо японската йена, доларът се повиши до 107.40 йени, от 107.23 преди това. Рано тази сутрин, доларът се търгува при нива над 107.60 йени. Зелените пари, поскъпнаха и спрямо швейцарския франк, нараствайки с 0.3%.

По време на азиатската сесия, корейският вон добави 0.22%, следствие на подновените надежди за „затопляне на отношенията“ между Северна и Южна Корея.

Щатския долар, поевтиня до двуседмичен минимум спрямо вона – понижавайки се с 0.2% до нива от 1 060 вона.

Доларът, намери подкрепа и катализатор в лихвите по 10-годишните облигации, които достигнаха нива, близки до границата от 3%.

Иначе, говерньора на Фед Лаел Брейнард, говори за признаците на сериозни дисбаланси в щатската икономика, включително оценките на активите и ливъриджа.

Британският паунд, продължава да е във фокуса на инвеститорите, следствие на по-слабите от очакванията данни за инфлацията и пазара на имоти в страната. Това доведе до сериозно понижение на очакванията за повишение на лихвите от страна на Фед.

В Европа, немският канцлер Ангела Меркел и френският президент, ще се срещнат за да обсъждат реформи в ЕС. Това се очаква да окаже допълнително въздействие върху нивата на търговия на еврото.