Forexnews.bg
RBC занижи прогнозата си за S&P 500 за тази година ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 12 Април 2018 06:26

 

stock-crashВ играта „кой ще мигне пръв“, това направи един от бичи настроените брокери. От финансовата институция RBC Capital Markets, занижиха прогнозите си за широкия щатски индекс S&P 500, визирайки високата политическа несигурност.

Сега от институцията очакват нива на широкия индекс от 2 890 пункта, спрямо предходните очаквания за 3000 пункта. И макар понижение, прогнозата, все още сочи към ръст на индекса от близо 8% от текущите нива.

„Списъкът с политически причини продължава да нараства и изглежда няма да се подобри скоро“, смята Лори Калвасина, ръководител на звеното за инвестиции в акции на финансовата институция RBC.

Част от препядствията пред щатския индекс включват, опасенията от търговска война с Китай, както и новата „изцепка“ на Тръмп, който потъпка всички правила, които един президент трябва да спазва, туитвайки в социалната мрежа, че Сирия, може да очаква щатски ракети.

Нарастват между другото и очакванията, че щатският президент, може да върви към импийчмънт, следствие на своите не особено обмисляни коментари.

Сериозни негативи отнасят и технологичните акции напоследък, които загубиха 7% през последния месец, след скандала свързан с Facebook.

Опасенията на инвеститори и анализатори са, че щатското правителство, ще започне да гледа във все по-голяма степен към регулиране на социалната мрежа Facebook, както и на основния й конкурент, в лицето на Google.

Технологичният сектор, бе най-добре представилия се сектор на изминалата година, с ръст от близо 30%. Калвасина, понижи пазарната оценка на сектора от „market weight“ на „underweight“, визирайки високите финансови оценки на компаниите, в светлината на очакванията за техните тримесечни резултати.

През последният месец, индексът на сините чипове S&P 500 се понижи с над 5%.