Forexnews.bg
Биткойнът се върна над 7 000 долара, но намери ли дъно? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 04 Април 2018 08:41

bitcoin-e1466596991401Биткойнът, възстанови част от загубите си от последните седмици, като криптовалутата се върна вчера над 7 000 долара за монета и продължи нагоре. Криптовалутата, достигна нива от над 7 400 долара.

Повишение, регистрираха и останалите основни криптовалути, като рипълът се върна при нива от 0.53 цента за монета, а етериумът се върна над 400 долара.

Разбира се, това което се питат всички инвеститори и анализатори е намери ли биткойнът своето дъно. Дигиталната валута, не успя да се приближи особено много до дъното си от 6 000 долара, след продължителния си спад и се оттласна нагоре.

И докато всички се питат, достигна ли биткойнът до биткойна до дъно, напълно е възможно криптовалутата да продължи нагоре и да се повиши отново към следващото психологическо ниво от 8000 долара.

Таргетът на биткойна, може да е 200-дневната SMA, при ниво в момента от 8 250 долара.

И докато всички инвеститорски погледи са вперени към това, дали биткойнът ще регистрира „смъртоносно пресичане“, или понижение на 50-дневната му пълзяща средна, под 200-дневната такава, много е възможно цената му да се върне отново над дългосрочната пълзяща средна величина.

Същото важи с пълна сила и за останалите криптовалути. За да се върне над 200-дневната си SMA например, етериумът трябва да поскъпне до нива от над 520 долара, или с около 25%, спрямо настоящите си нива.

Над 64 цента пък, трябва да се върне рипълът, за да премине над 200-дневната си SMA.

Инвеститорите не бива да забравят, че дългосрочния тренд при почти всички основни криптовалути, все още е възходящ, защото дългосрочната SMA е над краткосрочната такава. Тоест инвеститорите вместо да се вкопчват в „краткосрочната картинка“, е по-добре да се съсредоточат върху дългосрочната такава.