Forexnews.bg
Експерт: Пазете се от технологичния сектор ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 12 Март 2018 08:59

nasdaq-1Инвеститорът, управлявал най-големият в света технологичен фонд, по време на „технологичния бум“, отново предупреди инвеститорите да се пазят от технологичния сектор в момента.

Пол Мийкс, управляващ директор на Sloy, Dahl & Holst, прогнозира приближаването на нова турболентност за пазарите, предвид на завишените цени на активите.

„Защото те са толкова волатилни и с висока бета акции, при корекция, те не коригират просто с 2%. Те щес е понижат с 20%“, коментира Мийкс, пред финансовото издание CNBC в края на миналата седмица.

Предупреждението на експерта, стана реалност при честването на нови исторически рекорди за индекса на технологичните компании Nasdaq, който се повиши с над 7% от дъното си, при корекцията през февруари.

„Оценките при някои технологични компании са особено разтеглени и всички инвеститори харесват компаниите от групата FANG" коментира Мийкс, обръщайки се към популярната група от компании: Facebook, Amazon, Netflix и Google.

Това не означава, че Мийк изоставя технологичните компании. Инвеститорът, който държи в портфейла си акции на Apple и други технологични компании, смята, че поддържането на сектора е силно.

„Наблюдавам технологичния сектора отдавна и мога да кажа, че фундаментът, който стои зад технологичните компании и съпоставени с останалите 10 сектора от широкия индекс са по-силни от всякога“, допълва още Мийк.

Потенциална по-сериозна корекция при технологичните акции, може да предостави сериозна възможност за покупки, пред инвеститорите. Като такава Мийкс определя корекция между 10 и 20% за акциите на технологичните компании.

Акиите на Facebook са топ-компанията, в групата на FANG според експерта, както и компаниите производители на чипове.