Forexnews.bg
50 Cent изкара 200 милиона долара от залога си върху VIX ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 14 Февруари 2018 10:24

Помните ли трейдъра „50 Cent”? Не, това не е рапъра, а трейдър подвизаващ се с този прякор и известен с постоянната си покупка на кол-опции върху индекса на волатилността VIX. През изминалата година, тези му залози, носиха непрестанна загуба, заради рекордно ниската волатилност.

Оказва се обаче, че търпението се възнаграждава, а след наскорошното избухване на волатилността, трейдърът вече е напред с 200 милиона долара!

6564

Всъщност, сред най-големите печеливши от миналоседмичния срив на щатските индекси, бе именно трейдъра с прякора на известния рапър. Той е изкарал около 200 милиона долара общо от залога си върху индекса на волатилността, благодарение на избиването на инвистицията му с 400 милиона долара, при това само за месец.

В един момент 50 Cent, се превърна в 30 Cent, заради поевтиняването на традиционно търгуваните от него опции. В началото на февруари обаче, дойде моментът на възмездието за трейдъра, когато той бе възнаграден за търпението си, коментираха пазарни наблюдатели.

Не е ясно обаче, дали цената на тази печалба не е била „доста солена“. Защото, според много пазарни наблюдатели, възможно е залогът в кол-опции, на индекса на волатилността, да е бил чиста проба хедж, или застраховка, срещу голяма волатилност. А такава, може да е нанесла много по-големи щети, отколкото е била печалбата от 200 милиона долара, коментират същите експерти.