Forexnews.bg
Инфлационните очаквания в САЩ се понижиха ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 13 Февруари 2018 10:00

inflation1Инфлационните очаквания в САЩ, се понижиха през изминалия месец, според доклад на нюйоркския Фед, публикуван вчера. Финансовите пазари, традиционно гледат към тези доклади, за доказателства за това каква ще бъде инфлацията.

Изследването на потребителските очаквания, сочат по-нататъшно плавно повишение на лихвите. Инфлацията обаче се очаква да е 2.71% през следващата година, спрямо 2.82 предходния месец.

Тригодишната стойност на очакванията бе 2.79% през януари, което също е понижение спрямо 2.89%, преди това. И двете стойности през миналия месец, бяха най-високите от много време насам.

Данните, до голяма степен си противоречат с правителствения доклад за повишение на заплащането през януари, което повиши инфлационните очаквания на пазарните очаквания, както и тези за повишение на лихвите от страна на Фед.

Фед, повиши нивата на лихвите три пъти през изминалата година, дори въпреки понижението на инфлацията. В същото време, резервът се очаква да направи това още три пъти през настоящата година.

В допълнение, Фед се очаква да започне да намалява постепенно и рекордния си баланс, което също ще окаже възходящ натиск върху лихвите.