Forexnews.bg
Пародийна криптовалута достигна капитализаиця от 2 милиарда долара ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 08 Януари 2018 09:59

uzn 1453897015Пародийна криптовалута достигна капитализаиця от 2 милиарда долара

Догекойн – пародийна криптовалута, кръстена на популярно интернет меме, достигна капитализация от над 2 милиарда долара в неделя.

Зад повишението на тази криптовалута, стоеше основно схващането, че тя е евтина в сравнение с биткойна, смята Дейв Чапман от Octagon Strategy.

Един от основателите на криптавулата, сподели пред медиите, че поскъпването на токъна, го кара да се притеснява в известна степен от пректомерно голяма реакция на пазара.

Новата криптовалута, достигна до следващата психологическа граница, след като достигна за пръв път, пазарна капитализация от 1 милиард долара на Коледа. Дигиталната валута, се търгува при ниво от 0.018773 долара, което й дава пазарна капитализация от 2.12 милиарда долара.

Това е с близо 69% повече, в сравнение с пазарната капитализация от петък на миналата седмица, по време на изатската търговия.

Само през изминалия месец, дигиталната валута поскъпна с 400%, като моментно достигна най-висока стойност от 0.0107 в края на миналия месец.

Към днешна дата, налице са общо 43 милиарда криптавулти, с пазарна капитализация от над 1 милиард долара. Най-голямата криптовалута, продължава да е биткойна, с обща такава, в размер на 264 милиарда долара.

Догекойнът бе създаден през 2013та година с идеята токъните да позволява на интернет-потребителите лесно и евтино да си трансферират средства от потребител-до-потребител.

Няколко са начините за сдобиване с тази криптовалута. Да се купува от борсите, да се копае и дори да се получава като бакшиш.