Forexnews.bg
Биткойнът пада с над 15%, рипълът при 1.15 долара ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 22 Декември 2017 08:09

bitcoin-1Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs Group Inc, подготвя трейдинг деск, за да се превърне в маркет-мейкър при търговията с криптовалути, според запознати източници.

„В отговор на интереса на клиентите ни към дигиталните валути, проучваме възможността как по най-добър начин, да им отговорим”, коментира на запитване Майкъл Дювали, който отказа да потвърди, или да отхвърли информацията.

Подобно действие, не би било особено голяма изненада, предвид на коментарите идващи от банката и свързани с криптовалути, през последните няколко месеца.

Според същите източници, GS цели да навлезе в бизнеса с биткойн до края на юни на следващата година.

Междувременно, цените на криптовалутите продължават с невероятната си волатилност. Биткойнът загуби от вчера близо 15% от стойността си, докато биткойн-кешът също отбеляза сериозни загуби, след като вчера добави нови 40% към стойността си и достигна нива от над 3 700 долара за монета. Рано тази сутрин, кешът се търгува при нива от 2 500 долара.

До нов исторически рекорд се повиши и рипълът, който преодоля вчера психологическата граница от 1 долар. Рано тази сутрин криптовалутата се разменя при нива от около 1.10 долара.

С около 10% пък, поевтиня цената на лайткойна. Той се търгува рано тази сутрин при нива от около 280 долара за монета. Натиск при криптовалутата бе оказан, след новината, че създателят на лайткойн е продал всичките си монети.