Forexnews.bg
JPM: Данъчните облекчения наполовина заложени в цените на акциите ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 05 Декември 2017 09:41

Stock-Market-Watch-Malaysia-1След месеци на отлагания и закъснения, данъчните облекчения стават все по-близо до реалност. Те, до голяма степен, бяха и в основата на ръста на щатските индекси, отвел ги до нови исторически рекорди.

От щатската инвестиционна банка JPM обаче, имат добра новина за инвеститорите – ръстът не е напълно отразен в нивата на акциите.

В писмо към инвеститорите вчера, анализатори на банката заявиха, че данъчните облекчения са отразени едва на 50% в нивата на акциите. Това дава пространство на индекса да се повиши до 2 800 пункта до първите месеци на следващата година, според анализаторите.

В същото време от финансовата институция, призовават клиентите да преминат към акции на стойностни компании и да се разграничат от „химерични“ инвестиции. Като стойностни компании, се приемат тези, които се търгуват при ниско съотношение цена-печалба.

Инвеститорите, изоставяха през вчерашния ден акциите на компаниите от групата FAANG, които натежаха вчера над щатските индекси, след като в началото на борсовата сесия регистрираха нови исторически върхове.

Книжата на Facebook Inc. загубиха 2.1% от стойността си а тези на Amazon.com Inc. поевтиняха с 2.4%.

Стойност на S&P 500 от 2 800 пункта, би означавала ръст от 6.1% за широкия индекс от настоящите му нива.

Финансовият сектор бе най-добре представилия се сред индексите, с повишение от 1.6%.