Forexnews.bg
Щатските индекси с нови рекорди ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 01 Декември 2017 10:05

US-stock-exchangeВсички говорят за биткойна и като че ли повишението на индексите до нови рекордни стойности, остава малко встрани от вниманието на инвеститорите. Както един известен финансист бе казал, отделя се твърде голямо и незаслужено внимание на биткойна и останалите криптовалути.

Дали обаче е незаслужено?

След като достигна рекордна стойност от 11 400 долара, биткойнът загуби 20% само за ден, достигайки най-ниска стойност от 9 200 долара. Последва ново връщане до над 10 000 долара и нов спад. А на подобна волатилност се радват малко активи, да не казваме никои други.

Както се знае, волатилността е един от най-добрите приятели на трейдърите, които обичат да скалпират пазара.

И въпреки всичко, няма как да не отбележим, че щатските индекси се повишиха до нови рекордни стойности. Индексът Dow премина границата от 24 000 пункта, за пръв път в историята си вчера, при отваряне на пазара.

До нов исторически максимум от над 2 650 пункта, се повиши и другия основен щатски индекс – широкият S&P 500. Явно нищо не може да спре щатските индекси по пътя им нагоре...

Сега въпросът започва да бъде – дали прогнозите на експертите за ръст на широкия индекс до 2 800 пункта, за следващата година не са твърде консервативни. Това ниво започва да изглежда все по-близко и далеч не на отстояние от 10% от текущите стойности на показателя.

Напълно е възможно, ръстът на показателя до края на годината да продължи, особено при оповестяване на данъчната реформа. Явно стратегията за оттлагане на обявяване на тази реформа, се оказва положителна, като докато чакат, инвеститорите продължават да купуват щатските акции и индекси.