Forexnews.bg
Две от най-големите биткойн-борси със срив вчера, биткойнът поевтинява сериозно ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 30 Ноември 2017 09:48

bitcoin-e1466596991401Две от най-големите борси за търговия с биткойн - Coinbase и Gemini, се сринаха вчера, което направи невъзможно търговията с биткойн. След като криптовалутата, достигна моментно вчера исторически рекорд от 11 400 долара, тя поевтиня моментно до 9 200 долара.

От двете борси заявиха, че са станали свидетели на „рекорден трафик“, което на практика е довело до срив в системите им.

Биткойнът премина за пръв път психологическата граница от 10 000 долара през уикенда, след което продължи с ръста си в началото на седмицата, достигайки нови рекордни стойности.

Сривът на борсите обаче, напомни на инвеститорите, че биткойнът може да се движи не само нагоре, но и надолу.

Рано тази сутрин криптовалутата, се търгува при нива от около 10 000 долара, като борбата да се задържи над психологическата граница е ожесточена. До седмица, предстои да излезе фючърс върху биткойна, на чикагската стокова борса, което до голяма степен предопределяше и рекордното поскъпване на криптовалутата.

Потребители, съобщават за проблемен достъп до сметките си и на GDAX, професионалната платформа за търговия на Coinbase, както и до Bitstamp, криптоборса базирана в Люксембург.

Проблемите при биткойна, се отразиха неблагоприятно и на другите криптовалути. Биткойн кешът поевтиня до 1 300 долара, а етериумът се понижи до 427 долара за монета. Лайткойнът се търгува при нива от 85 долара рано тази сутрин.

От Coinbase, откъдето са обменили криптовалути на стойност над 50 милиарда долара от 2012-та година насам, обявиха, че е налице частично падане на системата. Това отряза достъпа на много от потребителите до техните сметки.