Forexnews.bg
Спад за щатските индекси вчера ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 23 Ноември 2017 08:37

543Щатските индекси се понижиха вчера, като технологичните и енергийните компании се бориха за надмощие в посоката на пазара. Технологичният индекс се понижи с 0.37%, а енергийният – добави 0.44% към стойността си.

Цената на петрола се повиши с 1.5%, подкрепяйки енергийните компании. Това се случи, след като щатските запаси на петрол се понижиха съгласно очакванията на пазарните участници.

Върху пазара, безспорно въздействие оказа и речта на Йелън в университета в Ню Йорк. Йелън намекна, че броят на очакваните повишения на лихвите през следващата година, може да е по-малък от очакванията.

Широкият щатски индекс S&P 500 се повиши с около 16% през тази година. Вчера индексът не успя да затвори над психологическата граница от 2 600 пункта.

Инвеститори и анализатори обаче, повишават очакванията си за представянето на индекса догодина, като очакванията са за двуцифрено повишение на показателя.

Търгуваните обеми бяха минимални преди деня на благодарността днес и ранното затваряне в петък. Индексът на волатилността (VIX), се понижи за пета борсова сесия подред, като е близо до най-ниските си стойности от 23 години насам.

Технологичните компании бяха повлечени от поевтиняването в акциите на Hewlett Packard Enterprise със 7.8%, или най-голямото им понижение от 2015-та година. Това се случи, след като ръководителят на компанията – Мег Уитман, обяви, че ще слезе от поста си през февруари на следващата година.