Forexnews.bg
Политическата криза в Германия се задълбочава ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 21 Ноември 2017 09:45

german flag-apha-090313Немският канцлер Ангела Меркел заяви, че предпочита да премине през нови федерални избори, отколкото да се опита да формира миноритарно правителство.

Това се случи, след провалилите се преговори за формиране на миноритарно правителство, през уикенда. Всичко това, повдига въпроси сред инвеститорите относно политическата стабилност на Германия и как тя би се отразила на нивата на търговия на еврото, спрямо останалите основни валути.

Насочвайки се към четвърти пореден мандат, Меркел е скептична относно съставянето на минаритарно правителство, защото такова може и да не внесе необходимата стабилност за страната.

„Сигурна съм, че нови избори са по-доброто решение“, коментира Меркел в интервю за телевизия ARD.

Дискусиите сред партиите относно миграцията и други основни проблеми, доведоха до това Свободните Демократи да напуснат „масата на преговорите“. Все повече стават политическите фигури, които призовават всички страни да се върнат към преговорите.

Политическата нестабилност, инициира поевтиняване на еврото спрямо долара и останалите основни валути. Еврото се понижи до нива от 1.1730, спрямо щатската валута, както и до 0.8865 спрямо паунда. За сравнение еврото се разменяше при нива от над 0.90 в средата на ноември.