Forexnews.bg
Щатският долар и индекси завършиха петък с понижения ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 20 Ноември 2017 09:46

stockЩатският долар, приключи последния ден на миналата седмица със загуба, в унисон с щатските индекси. Последните приключиха при най-ниските си стойности за дена, следствие на скпептицизъм относно данъчната реформа на Тръмп.

Лихвите по щатските държавни облигации се понижиха, както и тези по 10-годишните немски облигации, следствие на изключване на риска от страна на инвеститорите.

Добри данни за началното жилищно строителство в САЩ през октомври, повишиха залозите на инвеститорите за по-нататъшно повишение на лихвите, на заседанието на Фед през декември.

„Трейдърите не са склонни да влизат на пазара в момента. Те са по-склонни да изчакат да видят какво ще се случи на политическия фронт във Вашингтон“, коментира Карл Шамота, директор на Cambridge Global Payments в Торонто. Той добави, че докато потенциалните изгоди за долара, от потенциалното понижение на данъците, може вече да са заложени, наличието на възможност за разочарование са налице.

Доларовият индекс се понижи с 0.28%, като еврото добави 0.2% до 1.1793 в края на миналата седмица.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average загуби 100.12 пункта, или 0.43% до 23 358.24 пункта, докато S&P 500 се понижи с 6.79 пункта, или 0.26% до 2 578.85 пункта. Технологичният Nasdaq Composite загуби 10.5 пункта, или 0.15% до 6 782.79 пункта.

Двугодишните лихви по щатските облигации, достигнаха нов деветгодишен пик при ниво от 1.73%.

Цената на петрола се повиши с над 2% в петък, след като трейдърите приеха, че ОПЕК може да прибегне към сделка за по-нататъшно намаляване на производството си. Въпреки това обаче, цената на петрола отбеляза през изминалата седмица, първата си седмична загуба от шест седмици насам.

Брентът добави 2.15% към стойността си до 62.68 долара за барел.