Forexnews.bg
Доларът поевтиня, щатските индекси отстъпиха ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 15 Ноември 2017 09:34

stock-market-correctionПроизводствените цени в САЩ се оказаха над средните очаквания, преди изнасянето на данните за инфлацията. Цените на суровините, се понижиха след като данните от Китай, не отговориха на средните очаквания на анализаторите.

Щатският долар и индексите се понижиха, докато лихвите по държавните облигации се повишиха, на фона на настроенията към изключване на риска от световните финансови пазари. Петролът поведе суровините надолу.
Индексът S&P 500 се понижи за трети път, през последните четири дни.

Ръстът на китайската икономика се забави, което засегна цените на суровините. В същото време, лихвите по 10-годишните китайски облигации, се повишиха над 4% за пръв път от три години насам.

Доларът, се понижи до най-ниската си стойност от над две седмици насам, докато лихвите по държавните облигации, се понижиха за пръв път от пет дни насам. Щатският суров петрол и медта, поевтиняха с по над 1.5%.
„Поради факта, че активните мениджъри, вече са толкова малка част от пазара, налице е минимален спад, а не голяма разпродажба, защото пасивните играчи и алгоритмите все още оперират както обикновено“, коментира Майкъл Орурк, главен инвестиционен стратег в JonesTrading Institutional Services LLC, цитиран от CNBC.

Пазарите, бяха под натиск през последната седмица, след като ралито на индексите, отведе щатските индекси до нови рекорди, а японските индекси, до най-високи нива за последния близо четвърт век. Вчера инвеститоритесе фокусираха върху коментари, направени от Драги, Йелън, Карни и Курода.

Сега вниманието на инвеститорите ще се насочи към данните за щатската инфлация и продажбите на дребно, които могат да внесат повече яснота относно бъдещата политика на Фед.

Иначе, Венецуела бе обявена в банкрут от рейтинговата агенция S&P Global Ratings, след като пропусна две плащания на лихви по дълга си. Индийските държавни облигации поевтиняха за трети ден, като лихвите по 10-годишните такива достигнаха най-високите си нива от септември на 2016-та година. Биткойнът поскъпна, след три поредни дни на понижение.