Forexnews.bg
Биткойн кеш поскъпна до 2 400 долара пез уикенда – над 300% за седмица ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 13 Ноември 2017 09:27

bitcoin-e1466596991401Голямата новина на уикенда, бе изключителния ръст при биткойн кеша. Криптовалутата, започна да се засилва през изминалата седмица, след като стана ясно, че поредната „трудна вилица“ при биткойна няма да се проведе.

Това възобнови интереса на инвеститорите към биткойн кеша, като единствена по-сериозна алтернатива да вземе връх, като система за разплащане с биткойни при по-бързо обработване на транзакциите.

Биткойн кешът, поскъпна до най-висока стойност от близо 2 400 долара. За сравнение, криптовалутата се търгуваше в началото на седмицата, при нива от 600 долара. Или само за седмица, тя поскъпна близо четири пъти. Около четири пъти пък, е повишението на кеша за последния месец!

Трябва да отбележим още и фактът, че повишението в цената на кеша, се случи в среда на поевтиняване на биткойна. Най-старата криптовалута, загуби близо 20% от върха си при нива от 7 900 долара, като през уикенда се търгуваше при най-ниски нива от около 6 300 долара за брой.

Разнопосочна бе търговията при останалите криптовалути. Етерът, се търгува трайно при нива от около 300 долара, като не съумява да намери път нагоре, докато рипълът, върна част от спечеленото и се разменя малко над 20 цента на монета.

Сега въпросът е как ще се отразят новините за пускане на фючърси върху биткойна и факта, че от GS явно се подготвят за това да станат маркет-мейкъри по позицията...

Ще продължи ли да поскъпва кеша и докъде ще се простре поевтиняването на биткойна? Кога ще започне да поскъпва рипълът...

Рано тази сутрин, биткойн кешът, се търгува при нива от около 1 200 долара за монета.