Forexnews.bg
Мнухин: Наблюдаваме биткойна отблизо ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 10 Ноември 2017 13:53

bitcoin-1Биткойнът е нещо, което наблюдаваме много отблизо, за потенциална регулация, коментира Стивън Мнухин, финансов министър на САЩ, в специално интервю пред Yahoo Finance.

Това е нещо, което гледаме много внимателно и ще продължаваме да наблюдаваме отблизо по отношение на регулацията, допълни още Мнухин.

Най-важният аспект по отношение на биткойна и останалите криптовалути е, да не може да се ползва от хората за нелегални дейности, както и за пране на пари, смята щатският финансов министър.
„Този проблем и въпрос, е нещо, което обсъждаме отблизо с нашите международни партньори”, допълни Мнухин.

Напълно логично е, биткойнът, предвид на функциите заложени в него, да подлежи на същата регулация, подобно на останалите активи. В противен случай, той може да се използва от нелегалните организации за „пране на пари”, смята още експертът.

Няма нищо специално, по отношение на сроковете, когато може да се очаква регулация, но определено продължаваме да следим биткойна отблизо, заключи още щатският финансов министър.

Днес биткойнът върна част от спечеленото от последните дни и се търгува при нива от около 7 100 долара. Криптовалутата достигна исторически връх при нива от над 7 800 долара през тази седмица, но отстъпи от рекордните си стойности.