Forexnews.bg
Криптовалутите преминаха границата от 200 милиарда долара ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 09 Ноември 2017 11:40

bitcoin-e1466596991401Пазарната капитализация на криптовалутите, счупи психологическата граница от 200 милиарда долара, водена от ръста основно и само на биткойна.

Повишението е голяма новина, като за сравнение, само в началото на годината, капитализацията на криптовалутите бе в размер на едва 40 милиарда долара. Или повишение от над 160 милиарда долара за посочения период.

Първият уикенд на ноември, бе изключително драматичен за пазара на криптовалутите. Алткойните, които поскъпваха през по-голямата част на годината, заличиха почти цялото си повишение, в рамките на само 36 часа.

В същото време, биткойнът, стана свидетел на нови и нови рекордни стойности. Първо криптовалутата преодоля психологическата граница от 7 000 долара, а седмица по-късно, вече е с нови рекорди, при нива от 7 850 долара.

Първо дойде новината за това, че CME подготвя представянето на фючърси върху биткойна. След това, стана ясно, че щатската инвестиционна банка GS, готви инвестиционни продукти, върху криптовалутата.

За съжаление на инвеститорите в криптовалути, почти цялото повишение в капитализацията на пазара, се предопределя от поскъпването на биткойна. Останалите криптовалути, почти не повишиха своите стойности.

Към настоящият момент, биткойнът е с пазарна капитализация от 129 милиарда долара, което оставя на всички останали криптовалути, пазарна капитализация от около 80 милиарда долара.

С тегло от над 60%, биткойнът, продължава да е най-важната криптовалута, сред всички останали и едва ли скоро, някой ще застраши неговата доминация.