Forexnews.bg
Ето това може да спре ръста на щатските индекси ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 06 Ноември 2017 11:14

invest-2Щатските индекси продължават с рекордите си. Индексът S&P 500 Index отбеляза през изминалата си седмица най-дългата си печеливша седмична серия от четири години насам, след осем последователни седмици с ръст.

Ключов тест за пазара обаче, може да стане реалност, когато една крупа от акции изнесе своите резултати през следващата седмица.

„Мисля, че трябва да гледате към резултатите на търговския сектор, във връзка с черния петък“, според Фил Щрайбъл, главен пазарен стратег в RJO Futures. „Това може да е първия признак за пропукване на основата на пазара“, коментира още експертът.

Акциите на ритейлърите вече са с 9% надолу от началото на годината, следствие на масирания натиск върху индустрията и по-слабите от очакванията резултати за компаниите в сектора.

Според Щрайбъл, по-слаби от очакванията продажби по време на „черния петък“, може да доведе до покупки на пут-опции от страна на инвеститорите, за да защитят портфейлите си от потенциални корекции, които могат да се случат съвсем скоро.

В момента на щатските пазари, ситуацията изглежда, като парти, което никога няма да свърши. Но както всички знаем, всяко нещо си има своя край.

Не всички експерти очакват ръста на пазарите да свърши скоро. Например, според Кевин Карон, портфолио мениджър в Washington Crossing Advisors, са налице добри данни от компаниите и добро представяне на икономиката. Облигациите поскъпват и като цяло са налице позитивни условия за добър цикъл за икономиката и пазарите.

„В момента, наблюдаваме пазар, който се води от моментума и подобряващите си очаквания“, коментира Карон.

След рекордното си затваряне в петък, индексът S&P вече отбеляза повишение от 15% от началото на годината.